lunes, 14 de noviembre de 2016

Sistemes operatius







El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. Les seves funcions, entre d'altres, consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos, carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics.

El sistema operatiu és capaç d'exercir-se en diverses funcions:
Gestionar la CPU: S'encarrega d'administrar la CPU que estarà repartida entre tots els processos que s'estiguen executant.
Gestionar la RAM: Per a assignar l'espai de memòria a cada aplicació i a cada usuari, en cas de ser necessari. Quan esta memòria es fa insuficient, es crega una memòria virtual, de major capacitat, però com està en l'emmagatzemament secundari (disc dur) , és més lenta.
Gestionar l'I/O: El sistema operatiu crega un control unificat dels programes als dispositius, a través de drivers.Gestionar els processos: S'encarrega de que les aplicacions s'executen sense cap problema, assignant-los els recursos que siguen necessaris perquè estes funcionen. Si una d'elles no respon, es procedix a matar el procés.
 Gestionar els permisos: Garantix que els recursos siguen només utilitzats per programes i usuaris que tinguen les autoritzacions que els corresponguen.
Existeixen diversos sistemes operatius en el mercat, cadascun amb diferents funcions i prestacions per als usuaris. Els més populars es poden agrupar en:



Microsoft Windows que és un sistema operatiu, és a dir, un conjunt de programes que possibilita l'administració dels recursos d'una computadora. Este tipus de sistemes comença a treballar quan s'encén l'equip per a gestionar el maquinari a partir des dels nivells més bàsics.



Resultado de imagen de windows
GNU/Linux que és un dels termes empleats per a referir-se a la combinació del nucli o kernel lliure semblant a Unix denominat Linux amb el sistema operatiu GNU. El seu desenrotllament és un dels exemples més prominents de programari lliure; tot el seu codi font pot ser utilitzat, modificat i redistribuït lliurement per qualsevol davall els termes de la GPL i una altra sèrie de llicències lliures.



Resultado de imagen de linux logo vector



Mac OS que  és el nom del sistema operatiu creat per Apple per a la seua línia de computadores Macintosh, també aplicat retroactivament a les versions anteriors a System 7.6, i que va aparéixer per primera vegada en System 7.5.1. És conegut per haver sigut un dels primers sistemes dirigits al gran públic a comptar amb una interfície gràfica composta per la interacció del ratolí amb finestres, icones i menús.
Resultado de imagen de mac os logo




Un sistema operatiu mòbil o SO mòbil és un sistema operatiu que controla un dispositiu mòbil igual que els PCs que utilitzen Windows o Linux, els dispositius vaig moure'ls tenen els seus sistemes operatius com Android, IOS entre altres. Els sistemes operatius mòbils són molt més simples i estan més orientats a la connectivitat sense fil, els formats multimèdia per a mòbils i les diferents maneres d'introduir informació en ells.



Aquest sistemes operatius escaracteritzen en que controlen la relació dels senyals d'entrada per a obtindre sempre els mateixos senyals d'eixida, i amb açò, obtindre sempre els mateixos resultats. Apart es dividixen en gràfics i de text.

No hay comentarios:

Publicar un comentario